Decklist posten? Kijk eens naar deze standaard vragen.

Plaats hier je deck, zodat andere Magic: the Gathering spelers jouw deck kunnen zien, en er op kunnen reageren.

Moderator: Admins & Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
pi
Archmage
Berichten: 9182
Lid geworden op: ma apr 01, 2002 11:00 am
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Decklist posten? Kijk eens naar deze standaard vragen.

Bericht door pi » wo okt 21, 2009 10:14 pm

Oy,

we krijgen hier regelmatig decklist topics die bestaan uit 2 regels tekst en een decklist. Vaak wordt dan ook nog verwacht dat er zinnige suggesties worden gedaan. Probleem is dat 2 regels tekst (of iets meer) vaak bij lange na niet genoeg is om ons een idee te geven van wat het deck zou moeten doen, waardoor de suggesties nergens op slaan, niet legaal zijn in het beoogde formaat, te duur zijn, etc. Om dit te voorkomen en ook om de lange discussie te voorkomen die vaak nodig zijn om alsnog deze info te achterhalen bij deze een gesuggereerde lijst vragen om te beantwoorden als je een decklist post. Let op, dit is geen verplichting.

- Wat moet jouw deck doen?
"Winnen." Ja, dat geldt voor bijna elk deck. Wat we zoeken is een toelichting op hoe je deck werkt. Wat is je tactiek of strategie en waarom werkt die?

- Zijn er problemen die je zelf al ontdekt hebt?
Als je kunt uitleggen wat nu vaak problemen oplevert dan kunnen wij specifieke suggesties doen die dat aanpakken.

- Wat voor decks zie je vaak tegenover je?
Zijn er misschien eigenschappen die de decks die je vrienden spelen delen? Spelen ze bijvoorbeeld veel decks met kleine creatures, veel combo decks, veel thema decks, etc. Het heeft weinig zin om je te suggereren meer creature removal te spelen als bijna niemand bij jou in de buurt met creatures speelt. Des te beter je ons je situatie kunt laten begrijpen des te beter de suggesties die we kunnen doen.

- Welk formaat speel je gewoonlijk?
Om maar met de meest voorkomende vergissing te beginnen: casual is geen formaat, het is een denkwijze voor wat betreft hoe je speelt. Een formaat is iets dat bepaald met welke kaarten je mag spelen. Type 1 is vrijwel alle kaarten, Type 2 alleen de laatste blocks en basissets, EDH is weer anders, etc. Als je het niet weet, is het meestal Type 1 (ook wel Vintage genoemd). Dit om te voorkomen dat we kaarten suggereren die helemaal niet in je deck voor mogen komen.

- Met hoeveel mensen speel je, 1 op 1, of multiplayer?
Er zijn zeer weinig decks die even goed zijn in 1 op 1 en multiplayer. Vrijwel altijd is het een goed idee om je deck op het ene of op het andere te mikken. Over het algemeen is het grootste verschil dat tegenstanders in multiplayer je niet meteen en dadelijk dood willen hebben, maar dat dat opeens kan veranderen. Je krijgt meer tijd, maar als je een sterke play maakt krijg je ook veel meer tegenwerking. Vooral je speelwijze is hierdoor flink anders en je deck moet dit ondersteunen door kaarten te spelen die dit mogelijk maken.

- Heb je een budget waar we rekening mee moeten houden?
Magic is een dure hobby. Lang niet iedereen kan zich kaarten van een paar honderd euro veroorloven, wat dat betreft, voor sommigen is dat meer dan ze willen besteden aan een heel deck. Wij kunnen niet in jouw portemonnee kijken, je moet ons daarom uitleggen wat voor jou acceptabel is. Sommigen kiezen er voor om een maximum totaalbedrag aan te geven, anderen geven liever een bedrag dat per kaart uitgegeven mag worden en natuurlijk is er ook de groep die inderdaad elke prijs acceptabel vindt.

Het is goed mogelijk dat er andere dingen zijn die je wilt vermelden, of dat er andere dingen zijn waarnaar gevraagd wordt: zie dit als een begin.

mazzel

pi
Je kunt een bijdrage doen aan de kosten van dit forum via deze link.

Gebruikersavatar
Saint
Wizard
Berichten: 1040
Lid geworden op: vr okt 02, 2009 12:43 pm
Locatie: Purmerend

Bericht door Saint » wo okt 21, 2009 10:21 pm

Nuttige sticky ^_^ good job
"The bird of the Hermes is my name, eating my wings to make me tame." - Ripley Scrowle, Elias Ashmole's Theatrum Chemicum Britannicum - 1652

Gebruikersavatar
pi
Archmage
Berichten: 9182
Lid geworden op: ma apr 01, 2002 11:00 am
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Decklist posten? Kijk eens naar deze standaard vragen.

Bericht door pi » vr mei 11, 2012 3:55 pm

Ik heb de startpost geupdate met wat toelichting op de verschillende vragen. Ook heb ik de volgorde van de vragen iets aangepast. Eerst de dingen die verwijzen naar het deck zelf, dan de 'meta' en als laatste de beperkingen voor bij het bouwen.
Je kunt een bijdrage doen aan de kosten van dit forum via deze link.

Plaats reactie